KORONA VIRUS – KOJI SU SIMPTOMI, ŠTA JE VAŽNO ZNATI?

0

KORONA VIRUS SIMPTOMI – U decembru 2019. godine u Kini je otkriven novi kineski korona virus koji je zarazio više od 500 ljudi od kojih je 12 preminulo. Pomenuti virus može da izazove upalu pluća, a simptomi su jake tegobe pri disanju i lezije na plućima. Ono što je zabrinjavajuće kod ovog virusa jeste što ne reaguje na antibiotike.

Kada je u pitanju korona virus i naša zemlja, ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da u Srbiji nema mesta za paniku, kao i da je Ministarstvo preduzelo sve mere kako bi sprečila pojavu tog virusa u našoj zemlji, te da se situacija prati i pratiće se iz dana u dan. Na aerodromu Nikola Tesla je postavljena termovizijska kamera, koje svima koji uđu na beogradski aerodrom detektuje telesnu temperaturu. Ukoliko se ispostavi da osoba ima povišenu temperaturu, smešta se u karantin, a zatim prebacuje na Infektivnu kliniku kako bi se pratilo dalje stanje.

Prema poslednjim informacijama, virus se prenosi i sa čoveka na čoveka, a ne samo sa životinja na ljude, kako se prvobitno mislilo. Što se lečenja tiče, za ovaj virus ne postoji poseban tretman. U većini slučajeva, simptomi prolaze sami od sebe. Pacijent treba da se odmara, spava i uzima mnogo tečnosti, a ukoliko se simptomi pogoršaju, potrebno je javiti se lekaru.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar