ZLATNA JESEN – A KOLIKE SU KAZNE ZA NEOČIŠĆENO LIŠĆE?

1

Većina građana voli jesen u Beogradu, žuto lišće koje šuška pod nogama i tu zlatnu boju koju dobije ceo grad. Međutim, lišće može doneti i neprijatnosti ukoliko ne znate koje su vam obaveze propisane Odlukom o komunalnom redu u Beogradu.

Naime, površine oko zgrada i njihove ograde moraju se držati u urednom stanju, a o tome se staraju vlasnici, odnosno korisnici stambenog objekta. Ovo važi i za čišćenje lišća bilo da je reč o dvorištu, bašti, vrtu, internoj saobraćajnici ili parkiralištu. U suprotnom sleduju kazne.

Kazne se kreću od 10.000 do 100.000 dinara. Ove najveće kazne propisane su za pravno lice, odnosno Skupštinu stanara, 50.000 za preduzetnika, dok je za odgovorno lice u pravnom licu, kao i za fizičko lice kazna 10.000 dinara.

Što se tiče gradskih službi, posao je podeljen između JKP Zelenilo BeogradGradska čistoća. Zelenilo je zaduženo za zelene površine obuhvaćene programom preduzeća, travnjake i čvrste zastore. Gradska čistoća je zadužena za ulice, trotoare, trgove, slobodni prostori između zgrada sa parking prostorima, podzemni prolazi, javna stepeništa i mostovi.

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Jer šta će ježevima gnezdo, biljkama i insektima zaštitni pokrivač, jer šta će deci razvoj čula na jedan prelep način, bacanje lišća u vazduh, šuškanje pod nogama, skakanje u nakupljenu gomilu lišća…gledam decu kako se lepo igraju a razvijena mašta i dopuštena kreativnost pa drugarica im stoji u sredini gomile lišća a oni joj prave jesenju balsku haljinu od istog. Molim vas kada pokupite svo to divno lišće obavezno ga i zapalite jer kuda sa tolikim džakovima a grad ionako previše smrdi pa se neće ni primetiti.

Ostavite komentar