ZBOG ČEGA IZRAELCI I TURCI SVE VIŠE DOLAZE U BEOGRAD?

1

U prvih šest meseci ove godine prihod od turizma u prestonici iznosi više od 320 miliona evra, kažu iz Turističke organizacije. Primetno je da u Beograd dolazi sve više Izraelaca i Turaka, ali zbog čega je tako?

Što se turista iz Izraela tiče – njima je Beograd novi turistički hit, a posebno su oduševljeni time što je za njih ovo ‘destinacija za koju vam ne treba pozajmica iz banke’. Jedan turista je u opisu svoje posete napisao da u Knez Mihailovoj koktel ili čaša dobrog vina košta koliko u Tel Avivu espreso. Posebno im se dopada hrana, bogati obroci i riblji restorani. I tu ima komentara o ceni hrane, gde je na jednom blogu objašnjeno da: “ Samo šest, sedam evra košta predjelo koje je dovoljno obilno da se podeli između dva stola. Košer jela se mogu naći na raznim mestima, od specijalizovanih restorana do Sinagoge.“

Oni takođe sve češće porede Beograd sa Tel Avivom, gde takođe postoji „Beli grad“, deo grada sa preko 4.000 belih betonskih zgrada i najveći muzej moderne arhitekture.

Što se putnika iz Turske tiče, pored toga što takođe Beograd posmatraju kao „city break“, odnosno ne skupu destinaciju, još jedna stavka čini da je turista odatle sve više. Pored BiH, Crne Gore, Albanije, Moldavije, Ukrajine i Belorusije, Srbija je još jedina evropska zemlja koja turistima iz Turske ne traži vizu. Mladi Turci Beograd nazivaju blistavom zvezvom Beograda, zbog modernih ulica i noćnog života, a uzimajući u obzir da nije potrebna viza, ne čude ni česte studentske ture.

Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Ovo je glupost. I jedni i drugi su strokavi i nekulturni, sto se tice love, placaju malo koliko su doskorasnji turisti placaju, al ih ima mnogo vise tako da kontam da je to na gomili ukupno plus. Ponasaju se kao klasicni pirocanci, sve im je skupo, al kad je sok dzabe onda ce dve case odmah. Tako da… Zasto ? Zato sto ih ima vise nego ostalih ? Mislim li kao ugostitelj da treba da trpimo ? Da
    Kao covek ? ?

Ostavite komentar