ZATVARA SE BIP, NEIZVESNA SUDBINA 125 RADNIKA?

0

Sudbina Beogradske industrije piva (BIP) neizvesna je, kao i sudbina 125 njenih radnika, naveli su radnici ove fabrike za B92. Kompanija M6 EDEN SRB prekinula je ugovor o poslovnoj saradnji sa Beogradskom industrijom piva (BIP) u stečaju, a od 1. jula je počeo proces  izmirivanja obaveza prema zaposlenima i svim poveriocima, navedeno je u saopštenju ove kompanije.

Mediji prethodnih dana prenose da će Beogradska industrija piva najverovatnije biti zatvorena veoma brzo. Radnici su za portal B92 takođe naveli da je vlasnik, makedonski biznismen Svetozar Janevski, obećao da će srediti situaciju, koja se do sad nije promenila. Prema najnovijim informacijama, ipak neće biti otpuštanja radnika, a trenutno je 125 zaposlenih na kolektivnom odmoru do 16. jula.

Kako prenosi portal E-kapija, u ponedeljak, 8. jula, biće objavljen oglas za prikupljanje pisanih ponuda u cilju zaključenja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji o davanju na korišćenje proizvodnih kapaciteta BIP-a, saopštila je u petak, 5. jula Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU). U ovom saopštenju takođe stoji da radnici koji su do sada bili angažovani u proizvodnom procesu, imali su zaključene ugovore s proizvođačem M-6 EDEN SRB, a poslodavac ih je raskinuo usled jednostranog otkazivanja ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji.

Podsetimo, BIP je u stečaju od januara 2016. godine, a od marta iste godine u bankrotstvu.

Izvor: B92, E-kapija

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar