VLADA DONELA NOVE MERE I PREPORUKE

0

NOVE MERE I PREPORUKE – Jutros u 05h završen je poslednji policijski čas, vanredno stanje je ukinuto juče, a danas 7. maja Vlada Srbije donela je neke od preporuka za boravak na javnim površinama, ali i u prodavnicama, firmama i ugostiteljskim objektima, kao i mere koje će morati da se poštuju u narednom periodu.

U odluci koja je doneta danas navodi se da će grašani za vreme boravka u parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju biti dužni da održavaju međusobno rastojanje od dva metra.

Kada su u pitanju prodavnice, ugostiteljski objekti, tržni centri i preduzeća, donete su preporuke da sve preventivne mere budu sa ciljem ograničenja ljudi u istom prostoru, dezinfekcije objekata, upotrebe zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Kako su ugostiteljski objekti otvoreni 4. maja, a većina prodavnica nije prestajala sa radom za vreme vanrednog stanja, radi se o preporukama koje se samo nadovezuju na prethodne mere koje su već važile tokom trajanja vanrednog stanja.

Takođe, i priređivači igara na sreću mogu obavljati svoju delatnost u objektima koji nisu veći od 400 metara kvadratnih uz primenu svih obavezujućih zaštitnih mera.

Što se tiče ličnih dokumenata, ona kojima je istekao rok važenja za vreme trajanja vanrednog stanja smatraće se važećim, ukoliko zahtevi za izdavanje novih budu podneti u roku od 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

VISOKE KAZNE AKO U PREVOZU NE KORISTITE MASKU I RUKAVICE

VLADA DANAS ODLUČUJE DA LI ĆE MOĆI U GRADSKI PREVOZ BEZ PERSONALIZOVANE KARTICE

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar