VEĆE KAZNE ZA KRŠENJE PROPISANIH MERA?

0

KAZNE ZA KRŠENJE MERA – Iako je ukinuto vanredno stanje, a sa njim i policijski čas, na snazi su i dalje protivepidemijske mere, kojih se građani ubuduće moraju pridržavati. Prema rečima premijerke Ane Brnabić, pojedine kazne za kršenje vanrednih mera biće povećane.

Epidemiolozi ovih dana građanima poručuju da u poodmakloj fazi epidemije nije dozvoljeno opuštanje, a država će uticati na to oštrijom kaznenom politikom. Na današnjem dnevnom redu Skupštine Srbije naći će se predlog koji se odnosi na kazne za institucije, preduzeća i građane koji krše Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Predlog je da se zakonski minimum sa 30.000 poveća na 50.000 dinara. Predlog bi trebao da bude usvojen u nedelju. Ukoliko bude usvojen, ove sankcije počeće da važe od ponedeljka 11. maja.

Vlada Srbije je juče 7. maja donela odluku o obavezi građana i privrednika da se sve vreme trajanja opasnosti od širenja Covida-19 pridržavaju svih propisanih mera. Detaljnije o svim merama i odlukama koje su juče donete možete pročitati u tekstu ispod.

VLADA DONELA NOVE MERE I PREPORUKE

Izvor: Novosti, 021.rs

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar