USKORO DO DIPLOME ZA SAMO TRI MESECA

0

Kako je izjavio pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Bojan Tubić, naša zemlja će sledeće godine dobiti prve stručnjake završenim kratkim programom studija u trajanju do 18 meseci.

Krajem marta donet je Pravilnik o organizaciji, sprovođenju i izdavanju sertifikata za kratke programe studija, a sada, nakon objavljivanja u Službenom glasniku, stupa na snagu.

Prema rečima pomoćnika ministra, kratki program studija može da upiše svako ko ima završenu četvorogodišnju srednju školu i želi da se usavrši u nekoj oblasti, kao i  oni sa višom ili visokom stručnom spremom ako žele usavršavanje u svojoj ili nekoj drugoj grani.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Kratki programi će se organizovati u obimu 300 do 600 časova aktivne nastave i mogu da traju od tri do 18 meseci, a polaznik stiče sertifikat sa opisom posla za koji je osposobljen i kompetencijama.

Cilj uvođenja kratkih programa u obrazovni sistem je da se u kratkom periodu omogući efektno i efikasno obrazovanje i obuka stručnjaka za konkretan posao koji po nivou kompetencija i složenosti odgovara visokom obrazovanju, a na osnovu iskazane potrebe poslodavca.

Izvor: Novosti, Tanjug

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar