UKOLIKO SE NE JAVITE BANCI, AUTOMATSKI PRISTAJETE NA PREDLOŽENI PLAN

0

MORATORIJUM I OTPLATA KREDITA – Kao što smo već pisali, drugi moratorijum na otplatu kredita u Srbiji se završava za svega nekoliko dana, tačnije za šest dana, a sa završetkom istog, dolaze na naplatu nove rate, uvećane za redovnu kamatu. Sve banke su dužne da obaveste klijente o završetku moratorijuma, naveli su iz Narodne banke Srbije.

Kako je za Tanjug naveo generalni sekretar Udruženja banaka Srbije, Vladimir Vasić, ko ne zatraži od banke neku od posebno ponuđenih opcija automatski pristaje na plan otplate koji mu je banka predložila i dostavila.

Obaveštenje, odnosno novi plan otplate kredita klijentima banaka će stizati mejlom ili pismom. Nakon toga, imaju rok od sedam dana da se opredele za opciju koja im odgovara, a ukoliko to ne učine, znači da prihvataju plan otplate koji je banka predložila.

Pored osnovne ponude postoje i dve dodatne za plaćanje obaveza posle prestanka moratorijum – prva je da odjednom plate zaostale rate sa kamatom i nastave otplatu prema dosadašnjem planu, dok je druga da plate samo kamatu, a da rok otplate kredita produže za broj rata za koje je važio moratorijum.
Izvor: eKapija

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar