U PLANU JE OTVARANJE NOVOG FAKULTETA

0

Ministarstvo prosvete je saopštilo da Srbija „kao i mnoge države u svetu“, planira da otvori Fakultet za umetničku igru, koji bi bio peti fakultet u okviru Univerziteta umetnosti.

Umetnički kampus za svih pet fakulteta bi trebalo da bude na Topčideru. Fakultetu dramskih umetnosti je ponuđeno da bude deo tog kampusa, kažu iz Ministarstva.

Iz Ministarstva kažu da Fakultet dramskih umetnosti nema dovoljno prostora za sve studente koje treba da primi i da je u deficitu sa potrebnom infrastrukturom, pa su im iz tog razloga ponudili da se kompleks umetničkih fakulteta prebaci u Topčider. Kako je najavljeno, u budžetu za narednu godinu će biti izrada projekta kampusa, a rok za izgradnju celog kompleksa je dve godine.

Iz FDU su, međutim, u sredu saopštili da smatraju da je zemljište oko zgrade FDU ima najbolji potencijal za realizovanje pomenutih planova Ministarstva prosvete i izgradnju kampusa Univerziteta umetnosti. Time bi se, kako navode, Fakultetu dramskih umetnosti pridružile dve visoke umetničke škole, čime bi se saradnja i razmena studenata učinila intenzivnijom, a troškovi realizacije nastave smanjili.

izvor: N1

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar