STRUČNJACI UPOZORAVAJU – DEVET APLIKACIJA KOJE MORATE OBRISATI SA TELEFONA

0

DEVET APLIKACIJA KOJE MORATE OBRISATI SA TELEFONA – Poznata kompanija Trend Micro, koja se bavi bezbednošću softvera i hardvera, nedavno je objavila listu od devet aplikacija koje su opasne za sve Android uređaje. Radi se o aplikacijama koje na vašem telefonu mogu aktivirati jedan od čak 3.000 poznatih malvera, advera i drugog neželjenog sadržaja. Ovo može dovesti do krađe korisničkih podataka i vršljanja po telefonu bez znanja korisnika.

Do sada, ove aplikacije instalirane su preko 470.000 puta što znači da je ugroženo najmanje toliko telefona odnosno korisnika. Takođe, osim što prikazuju reklame i instaliraju virus na vaš uređaj, ove aplikacije mogu preuzeti kontrolu i nad vašim Facebook i Google nalozima, otkrivajući lozinke i korisnička imena iz podataka telefona.

Nakon instalacije pomenutih aplikacija, one se maskiraju u sistemske aplikacije i onda ih je nemoguće izbrisati, a u meniju ne ostaje ikonica. Dodatan problem je i što onemogućuju zaštitu Google Play prodavnice – Google Play Protect.

LIstu aplikacija možete pogledati u nastavku.

foto: Micro Trend / Mondo

Izvor: Mondo

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar