ŠTA KAŽU BEOGRAĐANI – DA LI BI PRIMILI VAKCINU PROTIV VIRUSA?

0

BEOGRAĐANI I VAKCINA PROTIV KORONE – Američka privredna komora, Ekonomski institut iz Beograda i Institut za epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu sproveo je nedavno studiju u kojoj je učestvovalo 804 ispitanika, a na temu vakcinacije.

Kako prenosi portal Sputnjik, samo petina stanovnika glavnog grada Srbije izjasnila se da želi da se vakciniše protiv virusa korona, kao i da će oko devet odsto građana odluku o tome doneti tek nakon izbora proizvođača. Stručnjaci su ovakve rezultate ocenili kao zabrinjavajuće navodeći da je neophodna bolja komunikacija sa građanima.

FRAJZER-BIONTEK PODNOSE ZAHTEV ZA REGISTRACIJU VAKCINE U SRBIJI

Rezultati pokazuju da 41 odsto anketiranih nije bio zabrinut da može da se zarazi, dok je 13,1 odsto smatralo da situacija nije tako ozbiljna kao što se predstavlja. Takođe, nešto manje od polovine navelo je da još nije odlučilo da li će se vakcinisati kada vakcina bude odobrena i dostupna.

Nedavno je i Tanjug sproveo anketu sa istom temom, gde su se uglavnom stariji Beograđani naveli da su spremni na vakcinaciju. Oni navode da su na ovaj korak spremni jer spadaju u rizičnu grupu, ali napominju da im je važno da vakcina bude proverena i bezbedna.

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE

Izvor: Telegraf, Sputnjik

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar