„SPOTTED“ PROFILI NA INSTAGRAMU – DEČIJI TREND MOŽE BITI OPASAN?

0

Na Instagramu je, posebno u poslednje vreme, pojačan trend „spotted“ (uočen si) profila na Instagramu, gde se kače fotografije ljudi uslikane na javnim mestima.

Pored naziva grada ovi profili imaju reč „spotted“ i u inbox profila mladi šalju fotografije prolaznika koje slikaju u gradu. Profila ima puno i to raznih gradova u Srbiji, a samo jedan od ovih profila namenjen za beogradske ulice ima preko 36 hiljada pratilaca.

spotted-beograd-ig

foto: Screenshot Instagram

Pored toga što se postavljaju slike, u komentarima se javljaju osobe koje prepoznaju tu osobu, pišu i iznose podatke i informacije iz privatnog života i taguju ih. Pored slika, na ove profile administratori kače i privatne poruke koje dobijaju u kojima se uglavnom traži identifikacija neke osobe.

Ovo je posebno aktuelno među maloletnicima gde obično slikaju svoje vršnjake, što ovo čini još opasnijim. Organizaciji Centar za bezbednost, istrage i odbrane DBA čak su se i javili neki roditelji čija su deca imala neprijatnosti na internetu zbog ovog trenda. Za sada podnete su dve krivične privatne prijave.

 

izvor: Blic, Instagram

POGLEDAJ JOŠ: INFONa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTI: Događaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJ: Stanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar