VELIKI PROBLEMI U GSP-U ZBOG ODLASKA VOZAČA?

0

Juče smo pisali o problemu sa gradskim linija koje saobraćaju ka Mirijevu, međutim javio se veliki broj sugrađana sa istim primedbama i u njihovom delu grada. Dakle, nije problem samo u određenim delovima grada, problem sa gradskim prevozom je na nivou celog grada.

Građani se najviše žale na neredovne polaske, velike gužve u autobusima, ali i na zastarela, dotrajala vozila. Takođe, veliki problem je i novi zimski red vožnje, koji se čini da je ređi nego letnji. Nestrpljivo se čekalo da se završi rekonstrukcija velikih gradskih saobraćajnica, kako bi gradski prevoz počeo normalno da funkcioniše, ali situacija se od tad nije znatno poboljšala.

Iz GSP-a navode da broj vozila nije smanjen, već da se dešava da zbog povremenih kvarova neka vozila budu isključena iz saobraćaja pa se umesto njih uključuju stara rezervna vozila. Do poremećaja u redu vožnje najčešće dovode velike gužve u grade, nezgode ali i vremenske prilike.

Kako Novosti prenose, iz GSP takođe kažu da je veliki problem nedostatak vozača jer je samo u poslednjih godinu dana 200 njih napustilo preduzeće, tako da trenutno nedostaje oko 120 vozača. Na društvenim mrežama odavno kruže komentari da su vozači gradskog saobraćajnog preduzeća izuzetno nezadovoljni i da zbog toga masovno napuštaju preduzeće u potrazi za boljim poslom i boljim uslovima rada.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar