TAKSISTI NAJAVLJUJU PROTEST – NE ODGOVARA IM PLAN O TAKSI PREVOZU?

0

Saobraćajni fakultet je na upit Grada Beograda izradio studiju Planiranje i projektovanje sistema taksi prevoza putnika u Beogradu za period 2020-2024. Prema tom planu u Beogradu je potrebno da bude 7.006 taksi vozila, koja rade osam sati u toku dana po principu jedan automobil jedan vozač.

Ispred taksi udruženja kažu da će uputiti zahtev gradonačelniku da se ovaj plan ne usvoji i da ga ne podržavaju. Takođe, ističe se da bi usvajanje ovog plana izazvalo revolt kod vozača, što bi se prenelo na ulice.

Kako ističu iz taksi udruženja, tokom pandemije korona virusa posao je pao za 65%, a vozila na ulicama sada ima 6.300, što je za 706 manje od broja koji se pominje u studiji. Oni ističu da bi Saobraćajni fakultet trebalo da da predlog rešenja problema više od 500 taksi preduzetnika koji su u stanju privremenog prekida.

2,5 MILIJARDI ZA KUPOVINU NOVIH TAKSI VOZILA

POGLEDAJ JOŠ: SAOBRAĆAJ

 


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMORBeogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar