SLAVIJA – NOVI KRUŽNI TOK, NOVA SAOBRAĆAJNA PRAVILA!

1

Pre samo pet dana, završena je rekonstrukcija kružnog toka na Slaviji. Pored novog kružnog toka, sve vozače sada očekuje i privikavanje na nova saobraćajna pravila. Od sada, pravilo ko je unutar kružnog toka, ima prednost, više ne važi prilikom isključenja iz istog. Iako je postavljena nova signalizacija, mnogi vozači i dalje voze po starim navikama, pa i dalje presecaju sve tri isprekidane kolovozne trake kako bi što pre izašli iz kruga.

U saobraćajnoj policiji upozoravaju da pravilo kružnog toka ne postoji prilikom isključenja već samo prilikom uključenja u kružni tok. To konkertno znači da na primer, ako želite da se uključite u kružni tok iz Beogradske ulice, prvo morate propustiti sve u kružnom toku, i nakon što ste ušli u kružni tok, ako se krećete srednjom trakom, ne smete preseći vozača u spoljnoj, trećoj traci kako bi ušli u Nemanjinu. Ukoliko želite da skrenete na primer, u Bulevar oslobođenja, na raspolaganju su vam dve opcije – da se uključite u spoljnu desnu traku, prođete skretanje za Nemanjinu i onda skrenete u Bulevar ili da uđete u srednju traku kada je slobodna i da vozite njom sve dok se ne oslobodi spoljna traka kako bi se isključili u Bulevar oslobođenja.

Kako vozači i dalje voze po starom na ovom kružnom toku, ne mareći za trake, postoji realna opasnost od velikog broja manjih saobraćajnih udesa skoro svakog dana.

Izvor: Blic

Podelite ovo sa prijateljima

1 komentar

Ostavite komentar