NOVINA – BICIKLISTIČKO-PEŠAČKE ULICE U BEOGRADU?

0

Kako se navodi iz gradske vlasti, Grad Beograd uputiće Vladi predlog za izmene zakona kojima će se omogućiti biciklističko-pešačke ulice.

Ideja je da se uvedu ulice u kojima će biciklisti i pešaci imati prednost u odnosu na automobile. U tim ulicama, automobili ne bi mogli da voze brže od 10 kilometara na čas.

Uglavnom će se raditi o manjim ulicama koje će povezivati biciklističke staze, a jedna od tih ulica biće Knjeginje Zorke.

Jedan od predloga biće i da biciklisti mogu da koriste žute trake, da imaju subvencije za kupovinu bicikla domaće proizvodnje i da mogu da koriste jedosmerne ulice u oba smera.

izvor: Novosti

viber-baner-poziv-beograduživo

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTINa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar