DO KRAJA 2021. GODINE NABAVLJAMO VOZOVE KOJI IDU 200 KM/H?

0

Juče je završena rekonstrukcija levog koloseka pruge Zemun – Batajnica u dužini od 10,6 kilometara, u okviru izgradnje pruge za velike brzine.

Ovo je bio povod za sastanak i razgovor o projektu brze pruge u Srbiji na kojem su učestvovali ministar građevine i infrastrukture Tomislav Momirović i ambasadorka Kine Čen Bo. Tema razgovora je bila prva faza izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, a potom i dalje od Beograda do Niša.

Takođe, kako je navedeno za medije, bilo je govora i o nabavci novih vozova. U pitanju su vozovi koji će moći da se kreću brzinama 200 km/h, a nabavka bi trebalo da se završi do kraja 2021. godine.

izvor: Mondo

POGLEDAJ JOŠ: SAOBRAĆAJ

 


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMORBeogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar