RONALDOV DRES ZA POMOĆ MALOJ SOFIJI IZ BEOGRADA

0

POMOĆ MALOJ SOFIJI IZ BEOGRADA – Kao što smo već pisali u martu ove godine, Maloj Sofiji Markuljević je već posle nekoliko meseci života dijagnostikovana je bolest Spinalna mišićna atrofija, tip I. Izuzetno retka, progresivna i smrtonosna život. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih fukcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje, a deca sa ovom dijagnozom zive najvise dve godine (cesto ne dozive ni prvi rodjendan i uglavnom umiru od gusenja). Spinalna misicna atrofija, genetski ubica dece broj 1.

Tada je počela borba za njen život, a lek zolgensma koji se proizvodi u SAD i može joj pomoći košta 2,1 milion dolara. Akcija je pokrenuta 25. marta i do sada je skupljeno oko 670.000 dolara.

Veliki broj građana, ali i poznatih ličnosti pridružio se u prikupljanju pomoći, a nedavno se istoj indirektno priključio i poznati fudbaler Kristijano Ronaldo. Jedan od prijatelja Sofijinog oca, Stefana je Nemac koji je i veliki kolekcionar dresova. Stefan mu se obratio za pomoć, nakon čega je njegov prijatelj donirao određenu cifru, a zatim odlučio i da preko humaniratne organizacije donira Ronaldov dres sa njegovim potpisom. On je Kristijanu pisao poruku da će dres donirati u humanitarne svrhe, jer ga je dobio namenski, i ne želi da se uvredi.

Gepostet von Za Sofijin prvi korak am Freitag, 1. Mai 2020

Srbija – sms 💌7️⃣9️⃣7️⃣ na 3️⃣0️⃣3️⃣0️⃣Republika Srpska – poziv ☎️1️⃣4️⃣1️⃣5️⃣ @zasofijinprvikorak #zasofijinprvikorak #ZaSofijinPrviKorak #instagramsrbija #život #uspeh #podeliosmeh #podeliradost #zapratite #sofija #ljubavi #čovek #pobedi #slavi #radovanje #beograd #svet #deca #hvala #human #budihuman #blago

Gepostet von Za Sofijin prvi korak am Donnerstag, 14. Mai 2020

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar