PROSVETARI – PREDLOŽENI PLAN NASTAVE MOGUĆ JEDINO UZ NOĆNU SMENU

1

PLAN NASTAVE – Već nekoliko puta smo pisali o mogućim modelima nastave koji će se primenjivati od septembra odnosno nove školske godine. Podsetimo, u osnovnim i srednjim školama najavljen je kombinovani model nastave, kojim je predviđeno da nastavni dan traje od 08 do 20h, uz tročasovne vremenske razmake.

Kako je izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević, roditelji će imati mogućnost da se odluče da li će od iduće školske godine njihova deca nastavu pratiti online ili od kuće.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije ukazala je na to da se moramo suočiti sa činjenicom da mi nemamo dovoljno tehničkih sredstava da bismo ušli u model potpune onlajn nastave, pa čak i delimične. Iz Unije dodaju da je diskutabilno ko će raditi online, ukoliko jedan deo učenika fizički bude išao u školu, kao i da je nemoguće da iste osobe rade do 16 sati dnevno.

Ministar je na ovo pitanje odgovorio da će nastavnici pre podne raditi u školi, a popodne onlajn od kuće, sa učenicima koji su se opredelili za ovakav koncept učenja.

Ono što su iz Unije dodatno istakli jeste i to što je za čišćenje i dezinfekciju školskih prostorija odvojeno 20 minuta, a prema sistematizaciji predviđeno je da prostorije od 450 kvadratnih metara čisti jedna pomoćna radnica, što bi u ovom slučaju bila nemoguća misija. Oni su upozorili da bi predloženi model u školskim ustanovama sa dvosmenskim radom bio moguć jedino u slučaju treće smene.

NOVA MERA U ŠKOLAMA I KAZNE ZA ONE KOJI JE NE POŠTUJU

Izvor: BizLife

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar