PROJEKAT BEBIRON – PODRŠKA RODITELJIMA

0

Nekoliko beogradskih opština podržalo je projekat Bebiron, koji je pokrenut pod pokroviteljstvom Grada Beograda. Za sada su to Palilula, Savski venac i Vračar. Funkcionisanje stručnog savetovališta Bebiron je osmišljeno preko Viber javnog naloga i dostupno je 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Na pitanja odgovaraju patronažne sestre, ginekolozi, nutricionisti i pedijari, a komunikacija je vidljiva samo roditeljima i stručnim licima sa kojima komuniciraju.

Trudnicama i roditeljima mališana često su potrebni stručni saveti i odgovori na mnoga pitanja koja ih muče. Upravo je zbog toga pokrenut ceo projekat, sa ciljem da u svakom trenutku trudnice, mame i tate mogu da dobiju stručni savet. Roditeljstvo je najlepša i najvažnija uloga ali u isto vreme i najodgovornija, pa svaki vid stručne pomoći može da koristi.

Deo projekta Bebiron je i besplatna Škola za trudnice i tate kojom su obuhvaćene zdravstveno-vaspitne aktivnosti i edukacija trudnica. U okviru Bebirona, na beogradskim ulicama i trotoarima pokrenuta je i kampanja Beogradske Bebiron ulice. Njen cilj je da ukaže na probleme otežanog kretanja roditelja sa bebama u kolicima, sa ciljem da se prošire trotoari i postave Bebiron stubići zbog nepropisnog parkiranja, kao i da se obeleže porodična mesta ispred škola, vrtića, domova zdravlja, pozorišta i drugih ustanova.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar