PROGLAŠENA TRI DANA ŽALOSTI – KOJA PRAVILA STUPAJU NA SNAGU?

0

TRI DANA ŽALOSTI – Zbog smrti patrijarha Irineja, Vlada Srbije proglasiće trodnevnu žalost – danas 20. novembra, sutra i prekosutra, a patrijarh će biti sahranjen u nedelju 22. novembra.

Ako odlukom nije drugačije određeno, dan žalosti otpočinje u 0.00 sati dana koji je određen za dan žalosti, a završava se u 24.00 sata dana koji je određen za poslednji dan dana žalosti. Načini kojima se obeležava dan žalosti su: spuštanje zastave na pola jarbola (uz odgovarajuće osvetljenje noću), odavanje pošte minutom ćutanja i medijsko informisanje i sećanje.

Kazne koje se sprovode prilikom nepoštovanja ovih mera mogu dostići ciftu 50.000-200.000 i to ako pravno lice na dan žalosti ne istakne zastavu Republike Srbije na pola jarbola, odnosno na pola koplja, uz odgovarajuće osvetljenje noću. Takođe, kazna u istom iznosu propisana je ako pravno lice odbija da omogući zaposlenima da minutom ćutanja odaju poštu nastradalima.

Kazne mogu dobiti i radiodifuzne i novinarsko-izdavačke organizacije, ukoliko ne emituju odluku o proglašenju dana žalosti ili ne obaveste javnost o skupovima sećanja koje povodom dana žalosti organizuju nadležni organi Republike Srbije ili tela koja ona odrede.

REDUKCIJA POLAZAKA NA SVIM LINIJAMA GRADSKOG PREVOZA
KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE

Izvor: Mondo

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar