PREMINUO VELIKAN GORDAN MIHIĆ

0

Proslaveljni srpski scenarista i dramski pisac Gordan Mihić, preminuo je u 82. godini, prenela je njegova ćerka Ivana Mihić na svom Twitter nalogu.

Osećajući duboko ogroman gubitak saopštavamo vam da je u nedelju 11.08.2019. godine, rano ujutru, posle iznenadne bolesti, umro najveći srpski scenarista, dramski pisac, reditelj, profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a pre svega najbolji suprug i otac – Gordan Mihić.

Gordan Mihić je rođen u selu Poplat u opštini Berkovići u Republici Srpskoj. Bio je redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, gde je predavao filmski scenario.

Njegova dela su ušla u istoriju domaće kinematografije, a samo neka od njih su „Samci“, „Kad budem mrtav i beo“, „Vrane“, „Kamiondžije“, „Čuvar plaže u zimskom periodu“, „Povratak otpisanih“, „Leptirov oblak“, Pas koji je voleo vozove“, „Mala noćna muzika“; „Došlo doba da se ljubav proba“, „Balkan ekspres“, „Jaguarov skok“, „Varljivo leto ’68“, „Sivi dom“, „Dom za vešanje“, „Zaboravljeni“, „Tango argentino“, „Otvorena vrata“, „Gore dole“, „Crna mačka beli mačor“,…

Dobitnik je brojnih priznanja. Između ostalog, četiri puta je osvojio Prvu nagradu za scenario na festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji. Dobitnik je i Zlatne arene u Puli i Kristalne prizme za sveukupan doprinos domaćem filmu.

Izvor: RTS

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar