50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

PREMINUO POZNATI GLUMAC BRANISLAV PETRUŠEVIĆ PETRUĆI

0

BRANISLAV PETRUŠEVIĆ PETRUĆI – Naš poznati glumac Branislav Petrušević Petrući, preminuo je danas u 65-oj godini života u svom domu.

Kako mediji prenose, njemu je juče tokom dana pozlilo, ali prema rečima njegove supruge, jutros mu je bilo mnogo bolje i kada se probudio sve je bilo u najboljem redu. Samo nekoliko sati nakon toga, ponovo mu je pozlilo i odjednom je prestao da diše. Na lice mesta je ubrzo stigla i ekipa Hitne pomoći, koja je glumca reanimirala dvadeset minuta, ali nažalost bezuspešno.

Branislav Petrušević je rođen 9. maja 1955. godine. Bio je poznati srpski glumac i komičar, koji uprkos svojoj velikoj želji zapravo nikad nije završio glumačku akademiju. Bio je član Indeksovog pozorišta, komedijskog radijskog programa na kojem je izgradio svoju karijeru. Učestvovao je i u programu radija Beograd za koji je često pisao tekstove.

Godine 1990.  glumio je u muzičkoj komediji “Hajde da se volimo 3”, trilogiji filma iz 1987. godine koju je režirao Aleksandar Đorđević. Film je doživeo veliku popularnost i u bioskopima ga je pogledalo oko pet miliona gledalaca.

Njegova prva predstava “Izbori – jer ste vi to tražili” odigrana je čak 100 puta i pogledalo ju je preko 85.000 gledalaca. Osim nje, glumio je u raznim predstavama i učestvoao u brojnim emisijama. Neke od njih su: “Komplikovani prenos”, “Isus se vraća kući”, “Tri praseta”, Ne ostavljaj me samog dok himna svira”, “Istočno od Rajha”, “Brat i mir”, “Svet ili ništa”, “Za šaku glasova”, “Izbori jer ste vi to tražili”, “U kući Velikog brata”, “Dno brate”, “Tamo daleko je sunce” i mnogim drugima.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar