PREMIJERKA O UKIDANJU MERA U SRBIJI

0

UKIDANJE MERA – Na jučerašnjoj konferenciji za medije povodom epidemiološke situacije u našoj zemlji, pored epidemiologa, novinarima se obratila i premijerka Ana Brnabić.

Poslednjih dana se piše i priča o blagom smirivanju situacije sa korona virusom, a pominje se i ublažavanje restrikvnih mera u narednom periodu. Brnabić je tim povodom navela da se još razmišlja o tim stvarima, i da nam tek dolazi septembar i polazak u školu. Dodala je da, pored toga što je prosveta važna, moraju se sprovesti sve mere prevencije da bi nastava mogla da počne koliko je to moguće normalno, kao i da su spremni da deo toga bude onlajn nastava.

Navela je i da je bilo razgovora o masovnom testiranju kada su pitanju privredne aktivnosti odnosno firme, gde se u većem kolektivu uzima bris od svih, a zatim radi analiza. Ovakva procedura bila bi mnogo brza i korisna za poslodavce.

Brnabić je ovom prilikom rekla i da se radi na protokolu za institucije kulture, odnosno za otvaranje bioskopa i pozorišta, kao i da će deo Kriznog štaba dati preporuke kada su u pitanju ove mere.

Epidemiolog Predrag Kon naveo je da sada nije vreme za popuštanje mera, kao i da što se tiče nošenja maski, racionalno je da o tome nastavi da se govori. Dodao je i da što se tiče ponovnog rada kafića, o tome se može govoriti tek nakon polaska u školu.

SEROLOŠKI TESTOVI I U PRIVATNIM LABORATORIJAMA – KOJA JE CENA?

Izvor: RTS

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar