PRELEŽALI STE KORONA VIRUS – ŠTA SAD?

0

PRELEŽALI KORONA VIRUS – Otkako je počela epidamija kovida-19, uglavnom se piše i priča o tome kako se zaštiti, koje procedure treba ispoštovati, kako se ponašati kako bismo izbegli da se zarazimo, ali koja je procedura i šta je činiti onima koji su virus već preležali?

Što se tiče maski, važno je napomenuti da je ono obavezno za sve i u svim zatvorenim prostorijama, ali i otvorenim u određenim situacijama, bez obzira na to da li ste preležali virus ili ne. Od velike je važnosti da oni koji su se upravo oporavili u prvim nedeljama nose maske bez izuzetka, kako već oslabljeni organizam ne bi izložili drugim opasnostima.

NEVEROVATNE SCENE NA VOŽDOVCU – KILOMETARSKI REDOVI ISPRED TORLAKA (VIDEO)

Ukoliko ste izlečeni, a želite da donirate krvnu plazmu, možete to učiniti ukoliko imate između 18 i 60 godina i ako imate više od 60 kilograma. Da biste to učinili, neophodno je da imate dva negativna nalaza (od dva testa). Nakon tri nedelje od drugog dana testiranja možete donirati plazmu. Osobe koje su davaoci postupak doniranja mogu ponoviti nakon 15 dana.

Ukoliko ste bili inficirani virusom, potrebno je obratiti pažnju, jer su pojedini pacijenti bili zarazni i do četiri nedelje, u zavisnosti od količine virusa u telu.

Takođe je važno napomenuti da sve osobe koje su se izlečile od virusa ili su u procesu ozdravljenja, treba da se čuvaju svih drugih virusa i bakterija, a posebno oni koji su bili na bolničkom lečenju. Potrebno je pružiti telu što više odmora i sna, pravilnu ishranu i pridržavati se svih mera zaštite.

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE IZDAO NOVE PREPORUKE O MASKAMA U VRTIĆU

Izvor: Blic, RTS

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar