PREDLOG DA TV PRETPLATA BUDE SKUPLJA?

0

Ministarstvo kulture i informisanja uputiće Vladi Srbije predlog izmena Zakona o javnim servisima čime se podrazumeva finansiranje RTS i RTV iz budžeta u naredne dve godine. Pored finansiranja, iz ministarstva su dali svoje mišljenje da je TV pretplata od 150 dinara – mala.

RTS i RTV se finansiraju iz sopstvenih prihoda, ali i budžeta, tako što RTS-u pripada oko 3,1 milijardi dinara, a RTV-u oko 900 miliona dinara. Ovi servisi se delimično finansiraju od takse koja se trenutno plaća preko računa za struju i iznosi 150 dinara.

Iz Ministarstva kažu da je ovaj iznos mali i da je u prethodnom periodu sve poskupelo, osim takse. Po njihovoj proveni, taksa bi trebalo da iznosi 200 ili 250 dinara.

Služba za odnose sa javnošću RTS-a pretpostavlja da će budžet sledeće godine ostati isti kao ove, ali da će se možda odnos izmeniti. Aludiraju na to da će možda biti više novca iz sopstvenih prihoda i pretplate, a nešto manje iz budžeta.

O povećanju TV pretplate konačnu reč će imati Ministarstvo energetike i rudarstva. Oni su nadležni da predloge o pretplati upućuju Vladi Srbije, jer se računi plaćaju preko brojila za struju, koja su u nadležnosti EPS-a.

izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar