POZVANI GRAĐANI KOJI SU CIVILNO SLUŽILI VOJSKU NA RADNU OBAVEZU

1

Kako se navodi u saopštenju MInistarstva odbrane, ukupno 60 građana koji su civilno služili vojsku dobili su poziv na radnu obavezu od minimalno sedam dana u vojnozdravstvenim ustanovama u Beogradu i Novom Sadu, a u kojima će biti smešteni oboleli od virusa korona.

Poziv je dobilo po 30 građana iz Beograda i Novog Sada, a oni su angažovani u Vojnomedicinskom centru Karaburma i Vojnoj bolnici u Petrovaradinu, gde rade na nemedicinskim poslovima, tj. na pripremanju ovih ustanova za prijem obolelih pacijenata.

Kako ističu u Ministarstvu odbrane, najpre se angažuju oni koji nemaju radno angažovanje. Oni dodaju da oni koji su služili civilnu vosjku ne mogu se rasporediti u ratne jedinice Vojske Srbije, kao i da oni svoju obavezu u rezervnom sastavu izvršavaju u jedinicama civilne zaštite i radnu obavezu u jedinicama radne obaveze.

Gore pomenuta radna obaveza podrazumeva angažovanje na zadacima u vojnozdravstvenim ustanovama za izvođenje nemedicinskih poslova. Angažovanje podrazumeva rad na dnevnom nivou u trajanju od osam časova, a u slučaju da se na poslovima koje radna obaveza podrazumeva ostane duže od osam časova za sutradan je predviđeno korišćenje slobodnog dana, navode iz MInistarstva, a prenosi Blic. Takođe, pozvani su vojni obveznici koji su civilno služili vojni rok u domovima zdravlja koji su spremni za obavljanje pomenutih nemedicinskih poslova u zdravstvenim ustanovama.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar