POZNAT DATUM KADA SE UKIDA VANREDNO STANJE?

0

UKIDA SE VANREDNO STANJE? – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć najavio da će vanredno stanje najverovatnije biti ukinuto 6. maja, odnosno da će zabrana kretanja prestati da važi od četvrtka 7. maja.

On je dodao da će se odluka o ukidanju vanrednog stanja u sredu naći pred poslanicima Narodne skupštine, a da bi u četvrtak trebala da stupi na snagu. Danas bi on i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić trebalo da dobiju obrazloženo mišljenje Ministarstva odbrane.

Navodi se takođe da su ispunjeni uslovi za ukidanje vanrednog stanja koje su ranije postavili epidemiolozi – da Srbija sedam dana zaredom ima broj pozitivnih na korona virus ispod pet odsto testiranih i da se smanjuje broj ljudi na respiratorima.

Epidemiolozi ipak navode da ukidanje vanrednog stanja ne znači i ukidanje vanrednih mera, od kojih će i dalje važiti mere socijalne distance, obavezno nošenje maski i rukavica.. Struka još uvek nije tačno precizirala koje će sve mere ostati na snazi nakon ukidanja vanrednog stanja, a više o tome koje bi mere mogle ostati možete pročitati u tekstu ispod.

KOJE NAS MERE MOGU ČEKATI NAKON UKIDANJA VANREDNOG STANJA?

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar