50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

POJAČANA KONTROLA ZABRANE KRETANJA, ALI I SAOBRAĆAJA

0

POJAČANA KONTROLA – Kako je saopštio MUP, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na više punktova širom Srbije obavlјaju pojačanu kontrolu poštovanja mere o zabrani kretanja posle 17 časova.

Protiv svih koji, bez adekvatnog odobrenja, budu zatečeni u kršenju ove naredbe biće preduzete zakonom predviđene mere.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je još jednom apelovalo na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima i da u cilјu zaštite svog zdravlјa i zdravlјa svojih sugrađana poštuju odluke Vlade Srbije i ostanu kod kuće.

Takođe, uprava saobraćajne policije ističe da je u prethodnom periodu uočen povećan broj saobraćajnih prekršaja, neposredno pred početak mere zabrane kretanja, zbog čega će u narednom periodu saobraćajna policija obavlјati pojačanu kontrolu.

Među saobraćajnim prekršajima počinjenim u tom periodu posebno je izraženo nepoštovanje ograničenja dozvolјene brzine kretanja, što je za posledicu imalo više saobraćajnih nezgoda širom Srbije i smrt dve osobe na području nadležnosti Policijskih uprava u Kragujevcu i Novom Pazaru.

POBUNA U KARANTINU NA KOŠUTNJAKU, INTERVENISALA VOJNA POLICIJA

U cilјu očuvanja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom vanrednog stanja, saobraćajna policija pojačano će kontrolisati saobraćaj neposredno pre zabrane kretanja i procesuirati sve vozače koji budu zatečeni u izvršenju prekršaja.

U situacijama, u kojima su ispunjeni zakonski uslovi, počinioci prekršaja biće odmah privođeni nadležnom prekršajnom sudu.

Izvor: mup.gov.rs

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar