POČINJU LEKCIJE ZA UČENIKE PREKO TV-A I INTERNETA

0

LEKCIJE ZA UČENIKE –  Kao što je bilo reči i pre nekoliko dana, usled situacije sa koronavirusom i proglašenja vanrednog stanja, od sutra će početi online nastava školskih predmeta , a biće emitovana na RTS 3 kanalu za osnovcu, odnosno na RTS Planeta za srednjoškolce. Emitovaće se po blokovima, a školski dan će uz TV počinjati u osam sati ujutru.

Poslednjih nekoliko dana postavljena je platforma i snimani su prvi časovi. Od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole predavaće se onlajn matematika, srpski i svet oko nas. Peti razred imaće matemetiku, srpski, biologiju, istoriju i geografiju. Šestaci pride i fiziku, a sedmi i osmi razred fiziku i hemiju.

Srednje škole će od osnovnih predmeta imati onlajn matematiku, srpski, fiziku, hemiju, biologiju, istoriju i geografiju.

Kada su u pitanju osnovci, časovi će biti emitovani prema rasporedu po razredima, koji će dan pre emitovanja biti dostupan na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Za učenike od prvog do sedmog razreda nastava će biti u blokovima od po dva časa dnevno, dok će učenici osmog razreda imati nastavu u blokovima od tri časa dnevno.

Što se tiče srednjoškolaca, nastava će se emitovati na RTS Planeta, a sve nastavne jedinice i teme će biti dostupne na ovoj platformi. U obavezi srednjih škola je da na svojim sajtovima postave baner sa svim linkovima preko kojih će se moći pristupiti lekcijama i platformama za učenje.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Ukoliko internet nije dostupan svim učenicima, direktori i odeljenske starešine su obavezni da raspored časova koji će biti emitovani na RTS Кanal 3 redovno objavljuju na mestu koje je direktno dostupno učenicima i roditeljima. Mesta na kojima može biti istaknut raspored su: ulaz škole, spoljašnja oglasna tabla i slično. Raspored časova može se prosleđivati i putem SMS poruka i društvenih mreža.

Takođe, svi emitovani časovi biće dostupni na platformi RTS Planeta, kako bi naknadno mogli da se pogledaju istog ili narednog dana. Dokle god traje online nastava, traće i kontrola koliko je ko naučio. Nastavnici će beležiti podatke o tome ko je koliko naučio, a na osnovu povratnih informacija od učenika (domaći zadaci, vežbanja i provere, eseji, projekti, prezentacije..).

Izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar