OTVARANJE VRTIĆA – SVE VASPITAČICE NA TESTIRANJE, A DECA NA PREGLED

1

OTVARANJE VRTIĆA – Kao što vam je verovatno već poznato, otvaranje vrtića i predškolskih ustanova najavljeno je za 11. maj. Pored propisanih strogih mera zaštite i posebnih pravila kojih će se svi u vrtiću morati pridržavati, prema rečima epidemiologa Predraga Kona, pre polaska u vrtić biće nepohodno uraditi još dve stvari.

Kako je on naveo, sve vaspitačice će morati biti testirane na virus, kao i da testiranje dece nije obavezno, ali lekarski pregled jeste. On je takođe dodao da se trećina roditelja izjasnila da želi da pošalje svoju decu u vrtiće, ali i da je teško obezbediti zaštitnu opremu za njih.

Imunolog Srđa Janković smatra da moraju biti obezbeđeni određeni preduslovi na niovu doma zdravlja. Kako zdrava deca ne bi dolazila u rizik da budu ugrožena od zaražavanja, potrebno je da se ona odvoje od dela za obolelu decu.

OTVARANJE VRTIĆA – 35 PRAVILA KOJA ĆE MORATI DA SE POŠTUJU

Izvor: Bebac, Mondo

POGLEDAJ JOŠ: INFO

50spinova-baneri-AFF-NOVO-300x250


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Ne razumem, znaci dete moze da zarazi vaspitacicu ali ona ne dete, mozda i ona ima decu, staru majku, oca. I sta ako dete zarazi drugu decu i to je ok? Rumunija od jutros zatvorila sve decije ustanove, sto? Nema okupljanja vise od 2, sto znaci jedna vaspitacica na jedno dete i da ga drzi na distanci, jel ovo moguce ? Roditelji u Srbiji kukaju kako nemaju gde decu, oni bi za posao izgleda decu vodili i u infektinu samo da idu na posao. Dokle je dosao ovaj svet.

Ostavite komentar