ODRŽANA HITNA KONFERENCIJA – NAJAVLJENA MASOVNA VAKCINACIJA I PIK TREĆEG TALASA

0

ODRŽANA HITNA KONFERENCIJA – Danas je u 15h u Palati Srbija održana hitna konferencija za medije na kojoj se Krizni štab obratio građanima prvi put nakon uvođenja novih mera.

Obraćanje je započeo dr Mirsad Đerlek koji je saopštionajnovije podatke u vezi sa korona virusom – registrovana su 7.782 novozaražena, a 69 osoba je preminulo. Na respiratorima se trenutno nalazi 270 pacijenata. Beograd je i dalje najveće žarište sa 1975 novozaraženih, odmah iza njega je Novi Sad sa 475, zatim Kragujevac 288, Niš 253, Kraljevo 207, Pančevo 172, a ostali gradovi imaju po manje od 100 novoinficiranih.

On je takođe naveo da će masovna vakcinacija početi u prvom kvartalu 2021. godine kao i da do kraja godine stiže određena količina vakcina i ona će biti namenjena zdravstvenim radnicima, policiji i vojsci. Dodaje se da će sve vakcine koje građani budu primali biti besplatne za sve.

Epidemiolozi su na konferenciji takođe naveli da se približavamo piku trećeg talasa, kao i da po svim procenama, negde od 20-25. decembra najdalje dostići će se taj pik i da će se polako stabilizovati situacija, posebno u Beogradu.

OD VIKENDA STUPA NA SNAGU NOVI REŽIM U GRADSKOM PREVOZU

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar