OD DANAS ISPLATA 100 EVRA GRAĐANIMA – KAKO SE MOŽE PODIĆI NOVAC?

0

OD DANAS ISPLATA 100 EVRA – Kao što smo već pisali, za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra do sada se prijavilo četiri miliona građana. Korisnicima socijalne pomoći i penzionerima je ovaj iznos već isplaćen, dok će svim ostalim građanima isplata početi danas 25. maja. U pitanju su građani koji su se za pomoć prijavili preko telefona ili online.

Danas će novac biti uplaćen na oko pola miliona računa, a očekuje se da će sve isplate biti završene 1. ili 2. juna. Poslednji rok za prijavu je 5. jun i ovim građanima sredstva će biti isplaćena do 7. juna.

viber-baner-poziv-beograduživo

Nakon prijave, građanima će na račun u banci u kojoj imaju otvoren račun biti uplaćeno 100 evra dok će onima koji nemaju tekući račun, biti otvoren jednokratni namenski račun u banci za koju se se opredelili tokom prijave. Nakon podizanja novca, privremeni namenski račun se gasi.

Građane je zanimala informacija da li se sredstva sa namenskog računa moraju podići u gotovini na šalteru banke ili mogu da se preusmere na neka plaćanja. U zvaničnom objašnjenju se navodi da se sredstva sa namenskog računa, uz ličnu kartu, podižu u gotovinu na šalteru banke. Takođe, korisnik može da u ugovornom odnosu sa banakom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva.

OBJAVLJEN SPISAK POSLODAVACA KOJI SU KRŠILI ZAKON I TOKOM VANREDNOG STANJA
BROJ PRIJAVLJENIH ZA 100 EVRA PREŠAO 4 MILIONA

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar