NOVI UREĐAJI U SVIM TRGOVINAMA I NOVI TROŠKOVI ZA TRGOVCE

0

NOVI TROŠKOVI ZA TRGOVCE – Nacrt novog zakona o fiskalizaciji doneće od 1. januara 2022. godine promene za sve preduzetnike koji koriste fiskalne kase. Naime, svi oni će morati da imaju dodatni uređaj uz kasu, a koji će poreskim inspektorima omogućiti da prate izdavanje računa i da skeniraju eventualne nepravilnosti.

Svi oni koji izdaju fiskalne račune moraće od sledeće godine da nadograde uređaj, koji će imati i svoj softver. Taj uređaj će biti povezan sa Poreskom upravom, kako bi se podaci slali istog momenta kada se neki proizvod naplati i prođe kroz fiskalnu kasu. Ovaj prenos podataka bio bi moguć uz internet vezu, što zapravo znači da će svaki preduzetnik koji koristi fiskalnu kasu morati da ima i internet.

Ukoliko se podaci o izdatim fiskalnim računima ne mogu dostaviti u realnom vremenu, usled prekida internet veze ili ona nije dostupna na mestu prometa, predviđena je obaveza čuvanja podataka u internoj memoriji elektronskog fiskalnog uređaja do momenta prenosa podataka Poreskoj upravi, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

GALERIJA BELGRADE – POZNAT SPISAK BRENDOVA I DATUM OTVARANJA

Izvor: Blic Biznis

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar