DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB – HOĆE LI BITI NOVIH MERA?

0

DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB – Za danas je najavljen sastanak sa članovima Kriznog štaba, a tema sastanka biće povećanje broja zaraženih korona virusom, kao i da li treba preduzeti određene mere povodom trenutne epidemiološke situacije.

U medijima se pojavila informacija da postoji mogućnost ponovnog zatvaranja objekata kao što su kafići, restorani, fitnes centri, dok premijerka Srbije Ana Brnabić navodi da se za sada ne planiraju nove mere, uz apel svima da kriza još uvek nije gotova – da se moraju nositi maske i paziti na distancu.

viber-baner-poziv-beograduživo

Iako je u danima nakon ukidanja vanrednog stanja bio zabeležen pad broja zaraženih, poslednjih dana ovaj procenat je u porastu. Juče 18. maja broj novozaraženih je prešao 2% od ukupnog broja testiranih (89 od 4.113 građana).

Epidemiolozi i struka su već upozoravali da do ovoga može doći, kao i da je u pitanju posledica nepridržavanja mera socijalne distance i nošenja maski. Određeni epidemiolozi smatraju da ukoliko procenat zaraženih u donosu na testirane stigne i do 5% može doći do ponovnog vraćanja određenih mera ili uvođenja obaveznog nošenja maski.

SRPSKA ZAŠTITNA MASKA O KOJOJ BRUJI INTERNET – O ČEMU JE REČ? (FOTO)

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar