NOVA PRAVILA ZA SVE AUTO-ŠKOLE, MOGUĆE POSKUPLJENJE VOŽNJE

0

Kako su naveli iz MUP-a Srbije, uskoro će na snagu stupiti nove odredbe Pravilnika o osposobljavanju kandidata vozača, usled čega će sve auto-škole u Srbiji morati da se prdržavaju novih pravila.

Odredbe stupaju na snagu za nešto više od mesec dana, tačnije 25. oktobra, a tada će sve auto-škole morati da imaju poligon za praktičnu obuku kandidata, koji može biti u vlasništvu auto-škole ili da vlasnik auto-škole ima ugovor o zakupu ili rešenje o korišćenju. Takođe, vozila za osposobljavanje kandidata za vozače B, C1, C, D1i D moraće biti opremljena ABS protivblokirajućim sistemom kočenja. Ono što je novo jeste i da vozila moraju biti opterećena najmanje 30 procenata svoje nosivosti tokom praktične obuke kao i na ispitu. U pitanju su vozila, B, C, CE i DE kategorije.

Iz auto-škola smatraju da se radi o neisplativim investicijama, zbog čega će polaganje vožnje najverovatnije poskupeti. Kako odlaganja propisa neće biti, postoji mogućnost da samo trećina auto-škola u Srbiji opstane nakon novih odredbi.

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar