NOŠENJE MASKE ISPOD NOSA – DA LI ĆETE PLATITI KAZNU?

0

NOŠENJE MASKE ISPOD NOSA – Sigurno u prolazu često srećete ljude koji zaštitnu masku nose na bradi ili ispod nosa, misleći da će na ovaj način možda izbeći da budu kažnjeni. Ipak, iz Gradske uprave za inspekcijske poslove navode suprotno.

Iz Gradske uprave za portal 021.rs navode da se komunalne službe prilikom kontrola pozivaju na stručna uputstva Batuta, a u kojima je navedeno da se maska pravilno nosi kako bi imala zaštitnu ulogu, što znači da maska treba da prekrije nos, usta i bradu, te da čvrsto prianja uz lice.

Oni takođe dodaju da je potrebno da se maska koristi na propisan način, kako bi se sprečilo širenje zarazne bolesti. Iz tog razloga Gradska uprava za inspekcijske poslove putem komunulnih inspektora i komunalnih milicionera će intenzivno kontrolisati pravilan način nošenja zaštitnih maski. Nenošenje zaštitne maske, odnosno nepravilno nošenje iste podrazumevaće se kao nepridržavanje mera lične zaštite, što za posledicu ima i prekršajnu odgovornost, naveli su iz Gradske uprave za 021.

LOŠA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA – MOGUĆA PONOVNA ZATVARANJA?
POČINJE ONLAJN NASTAVA – ŠTA SVE TREBA ZNATI?

Izvor: 021.rs

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar