NIKOLA ROSIĆ – JEDAN OD PRVIH IZLEČENIH OD VIRUSA I NJEGOVO ISKUSTVO

0

NIKOLA ROSIĆ – Naš odbojkaš Nikola Rosić (36), trenutno libero reprezentacije Srbije, govorio je jutros za Jutarnji program TV Prva o svom iskustvu sa korona virusom.

Nikola je pre tri dana stigao kući i kako navodi, iako još uvek dosta sla, oseća se dobro i svakim danom je sve bolje i bolje. Objasnio je da je prve simptome počeo da oseća pre oko tri nedelje. Nekoliko dana je imao blagu temperaturu koja je postepeno počela da se povećava, nakon čega je otišao na Infektivnu kliniku i testirao se, a rezultat je bio pozitivan na korona virus.

Gepostet von Nikola Rosic am Dienstag, 31. März 2020

Imao je blažu sliku i pored temperature nije bilo drugih značajnijih simptoma. Dodao je da nije imao čulo ukusa ni mirisa, a kasnije je saznao da je ovo zajednički simptom za sve koji su zaraženi virusom. Što se tiče bolničkih dana, prva tri je proveo na Infektivnoj klinici, zatim je bio u Dragiše Mišović, a poslednja tri dana na Sajmu. Nikola je rekao da je već posle 4-5 dana terapije osetio olakšanje, a posle 7-8 dana krenuli su da mu se vraćaju čulo mirisa i ukusa.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Upitan u čemu je razlika između korona virusa i gripa, Rosić je naveo da grip obično obori čoveka nakon dva, tri dana, a korona virus vas drži mnogo duže. Iako je prošlo tri nedelje, još uvek nije vraio snagu i imunitet, a ono što je uočio jeste da se ovaj virus na svakoga odražava drugačije, kao i da nema nikakvog pravila.

Na kraju razgovora, zahvalio se svim lekarima koji rade sve što mogu da pomognu pacijentima koji su veliki heroji, a trenutno rade i po 20 sati. Poručio je svima ukoliko osete bilo kakve zdravstvene simptome da se jave u nadležne ustanove kako bi sprečili širenje virusa.

BROJ IZLEČENIH OD KORONA VIRUSA U SRBIJI I DALJE MALI

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar