NEPRIJATNO IZNENAĐENJE – KO MOŽE DA VAM UZME 100 EVRA?

1

KO MOŽE DA VAM UZME 100 EVRA? – Glavna tema među građanima Srbije ovih dana jeste jednokratna novčana pomoć države u iznosu od 100 evra, kao i ko se prijavio, kako se proverava status i kome je novac legao, a kome nije.

U medijima se nedavno pojavila informacija da postoji mogućnost da vam ovaj iznos legne na račun, ali da taj novac ipak završi na drugoj strani. O čemu se tu radi?

Naime, onima koji su bili na listi izvršitelja za neplaćene račune privatnim ili javnim preduzećima, uplata od 100 evra zavrišila je kod izvršitelja, umesto kod njih samih, prenose Novosti. Iako je Komora izvršitelja pre nedelju dana donela Odluku kojom savetuje izvršitelje da ovu pomoć koju je Vlada Srbije dala građanima kao pomoć izuzmu iz prinudne naplate, ona nije obavezujuća i ostavljena je slobodnoj volji izvršitelja. Takođe, odluka je doneta 22. maja, a novac je penzionerima i korisnicima socijalnih novčanih primanja počeo da se isplaćuje nedelju dana ranije

Iz Komore javnih izvršitelja navode da većina izvršitelja poštuje gore navedeni stav. Takođe se preporučuje svim sugrađanima kojima se dogodilo da im je i od tog novca izvršena prinudna naplata, da razgovaraju sa svojim izvršteljem i dogovore se o eventualnom povratu novca na račun.

100 EVRA POMOĆI ZA JOŠ JEDNU GRUPU GRAĐANA

PROVERA STATUSA PRIJAVE ZA STO EVRA

Izvor: Novosti

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar