NEMA VIŠE POMERANJA KAZALJKI?

0

Danas je Evropska komisija konačno donela odluku da će se poslednje poremanje kazaljki na satu dogoditi najkasnije u oktobru sledeće godine, a najverovatnije će ista situacija biti i u Srbiji, ali za sada još uvek nije poznato kada će se to tačno dogoditi.

Prema predlogu Evropske komisije, sve zemlje članice EU će do aprila 2019. godine odlučiti da li će ostati u zimskom ili letnjem računanju vremena, a poslednje obavezno pomeranje sata biće 31. avgusta 2019. godine. Zemlje koje žele da se vrate na zimsko računanje vremena će moći da urade još jedno, poslednje pomeranje i to 27. oktobra 2019. godine nakon čega promene više neće biti moguće.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Kako su naveli iz Ministarstva privrede kada je Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o računanju vremena, oni će izmene na nivou EU takođe uzeti u obzir i pristupiće se usklađvanju naših propisa sa evropskim u najkraćem roku. Oni su takođe poručili da se ukidanje letnjeg i zimskog računanja vremena neće automatski primeniti u Srbiji, jer još uvek nismo zemlja članica EU.

Dakle, još uvek nije poznato kada će u Srbiji prestati da se pomeraju kazaljke, a i kada bude poznato, potrebno je odlučiti da li će se preći na letnji ili zimski način računjanja vremena.

Izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar