50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

NAJAVLJENO JE PROŠIRENJE DVA BEOGRADSKA VRTIĆA

0

U Beogradu već godinama unazad postoji problem nedovoljnog broja mesta u vrtićima. To je čest slučaj u opštinama u kojima živi veliki broj dece, a kapaciteti vrtića nisu dovoljni da prime svu prijavljenu decu. Upravo je jedna takva opština Palilula, gde su roditelji, samo ove godine, dobili oko 1.000 odbijenica.

Po pisanju medija, Palilua bi u narednom periodu mogla da postane bogatija za dodatna mesta u vrtićima. Posle dva nesupela konkursa i čestih promena rukovodilaca, PU Boško Buha je dobila novog direktora, Vanju Najdanovića. On je istakao da su njegovi ciljevi proširenje kapaciteta čak pet vrtića na Paliluli, čime bi 1 000 mališana moglo da dobije mesto.

Proširenje vrtića bi trebalo da počne već sledeće godine, a objekti koji će prvenstveno biti prošireni su vrtići Kockica i Cvrčak u Borči. Reč je o objektima velikog kapaciteta koji imaju mogućnost proširenja, ali jedini problem je legalizacija. Očekuje se da će i taj problem biti rešen u saradnji sa nadležnim sekretarijatima. Infrastruktura postoji, pa bi samim tim i troškovi na radovima bi bili manji. Kako direktor paliluske predškolske ustanove ističe, vrtići treba da se nadzidaju, ali osim stvaranja mogućnosti za upis još dece, potrudiće se i da se naprave letnje učionice i stvore potrebni uslovi da deca što više borave napolju kada je lepo vreme.

Obavljeni su razgovori sa roditeljima dece koja pohađaju vrtiće na Paliluli, kao i sa predsednikom opštine i lokalna samouprava je pokazala samouprava je pokazala dobru volju za pomoć i saradnju, tako da će se u narednom periodu desiti bitne promene u interesu dece.

Možda već sledeće godine najmlađi Palilulci, bez problema, dobiju mesto u željenom vrtiću.

//

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar