MERE POPUŠTANJA VAŽE OD DANAS – ŠTA MOŽEMO I POD KOJIM USLOVIMA?

1

MERE POPUŠTANJA – Kao što smo već pisali, od danas 24. avgusta počinje novo popuštanje mera u našoj zemlji. Dozvoljen je rad bioskopa i pozorišta (što ne znači da će svi odmah početi sa radom), takođe moguće je održavanje koncerata, maksimum je 500 prisutnih osoba, a dozvoljene su i posete u staračkim domovima.

Kako su na pres konferenciji naveli članovi Kriznog štaba, kada je ova odluka i doneta, okupljanje do 500 ljudi važi isključivo za kulturna dešavanja, ali ne i za noćne klubove ili druge ustanove. Zabrana okupljanja više od 10 osoba se i dalje važi za sva ostala dešavanja osim kulturnih.

Što se tiče bioskopa i pozorišta, maske, dezinfekcija i održavanje distance su i dalje pravila koja će morati obavezno da se poštuju. Maske će morati da nose zaposleni i posetioce, a kontrolu će vršiti redari. Jedino glumci na sceni neće morati da nose masku.

EPIDEMIOLOZI NAJAVILI NOVO POPUŠTANJE MERA

Kada su u pitanju koncerti, dozvola za održavanje se ne odnosi na sve koncerte, već na one koji su organizovani u prostorima kulturnih ustanova.

Od danas su dozvoljene i posete u staračkim domovima, ali takođe pod posebnim uslovima. Svim ustanovama socijalne zaštite i gerontološkim centrima upućena je instrukcija o načinu rada prilikom organizovanja poseta korisnicima. Navodi se da posete mogu biti organizovane svakim radnim danom od 10 do 18 sati u povoljnim vremenskim uslovima u dvorištu zgrade, a korisnik može da primi dve posete nedeljno. Posete moraju da budu unapred zakazane i da traju do 15 minuta. Naravno, svim posetiocima će biti izmerena temperatura, a pored maske, posetilac će morati da nosi i vizir i da drži distancu od dva metra.

ELEKTRONSKO ZAKAZIVANJE PCR TESTIRANJA NA KLINIČKOM

Izvor: Blic, Noizz

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

Ostavite komentar