MASKA NA 30+ STEPENI – KAKO DA NE PROKLJUČATE?

0

MASKA NA 30+ STEPENI – Svi se polako navikavamo da živimo sa zaštitnim maskama i većni su postale svakodnevica. Međutim, mnogi i dalje imaju problema sa vrućinom posebno na ovim letnjim visokim temperaturama. Naravno, nije samo vrućina problem, prekomerno znojenje lica i zadržavanje bakterija na ovom mestu prouzrokovaće pojavu akni, bubuljica i mnogo drugih promena na koži.

Ipak, postoje neki saveti koji vam mogu pomoći da izbegnete deo ovih problema i olakšate sebi tokom vrelih letnjih dana, a da ipak ostanete zaštićeni.

KARANTIN I NEGATIVAN PCR TEST ZA STRANCE KOJI DOLAZE U SRBIJU?

Prvi savet odnosi se na odabir maske. Umnogome će vam pomoći ukoliko odaberete masku preko koje se lakše diše, od materijala kao što je pamuk ili bambus, navodi dermatolog Adil Šeraz, a prenosi Telegraf. Iako hirurške tanke, plave maske provereno štite od virusa, kroz njih se teško diše i nisu najbolji izbor ukoliko pokušavate da se rashladite.

Obratite pažnju i na boju maske – svetlije boje će manje privlačiti sunčevu svetlost i toplotu od maski tamnijih boja.

Dermatolozi takođe navode da bi trebalo izbegavati šminku, jer ista može da se pomeša sa znojem i zapuši pore. Pomoći će i upotreba kreme za sunčanje i hidratantne kreme na bazi vode. Nanošenje hijaluronske kiseline će pomoći u održavanju kože lica vlažnom.

I naravno, jedna od najvažnijih stvari tokom leta jeste unositi dovoljno tečnosti. Preporučuje se da uvek sa sobom imate flašicu vode. Ako ne unosite nikakvu tečnost jer su vam usta stalno pokrivena, možete da dehidrirate.

POSLEDNJI PETAK U MESECU NERADAN – DA ILI NE?

Izvor: Telegraf, DDL

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar