KOLIKE SU KAZNE ZA KRŠENJE ZABRANE PREVOZA PUTNIKA?

0

KAZNE ZA KRŠENJE ZABRANE PREVOZA – Danas su beogradskim ulicama počele da saobraćaju vanredne linije javnog gradskog prevoza namenjene prevozu zaposlenima koji imaju radnu obavezu i radni nalog da mogu da se kreću i u vanrednom stanju.

Kako je navedeno u izmenama i dopunama Uredbe o merama vanrednog stanja koje su objavljene 21. marta, povodom širenja korona virusa, za kršenje mera zabrane prevoza putnika u vanrednom stanju uvedene su kazne od 50.000 dinara do dva miliona evra.

Novčane kazne od milion i po do dva miliona evra namenjene su pravnim licima koja dozvole ili izvrše sletanje na aerodrome, kao i poletanje sa aerodroma u Srbiji vazduhoplova koji vrše prevoz putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju, dok je odgovornom licu zaprećena kazna od 50.000 evra do 150.000 evra.

Kazna od 1,5 miliona dinara do dva miliona zaprećena je za pravno lice koje suprotno zabrani obavlja međumesni prevoz putnika autobusima, međunarodni i unutrašnji železnički saobraćaj za prevoz putnika, i vodni saobraćaj putnika.

Fizičko lice koje suprotno zabranama obavlja međunarodni i domaći vodni saobraćaj za prevoz putnika kazniće se sa 50.000 do 150.000 dinara.

SVE VANREDNE LINIJE GRADSKOG PREVOZA – POLASCI I TRASE

Izvor: Tanjug

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar