KOJI SU SIMPTOMI TEGOBA ZBOG ZAGAĐENOG VAZDUHA?

0

I dok jedni govore kako zagađenje kod nas traje već 10 godina, kako nema mesta panici, ali ipak ne treba provoditi vreme napolju, neki građani poslednji dana pojačano osećaju simptome tegoba zbog zagađenog vazduha u Srbiji.

Pulmolog Tanja Radosavljević objasnila je za Blic da je u Srbiji magla izgrađena od sumpor-dioksida i azot oksida koji u kontaktu sa vlagom stvara kiselinu. Ovo utiče na naše zdravlje, posebno na one koji duže vremena provode napolju.

Neki od simptoma su hronični kašalj, osećaj nadraženog grla i očiju, a potom i iskašljavanje. Kako je takođe sezona virusa, neki ove simptome povezuju sa prehladom, a zapravo se radi o negativnim posledicama zagađenja vazduha.

izvro: Blic

POGLEDAJ JOŠ: INFONa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTI: Događaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJ: Stanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar