KINEZI GRADE STAMBENI BLOK U JAJINCIMA

0

Počela je priprema terena za izgradnju stambenog bloka u Rasadniku u Jajincima, a ovaj kompleks, koji finansira kineski investitor, zauzimaće čak 260.000 kvadrata i trebalo bi da nosi naziv Vila Banjica.

Ova investicija najavljena je pre pet godina, kada je kineski investitor Čang Sing Mo posetio opštinu Voždovac i tada izrazio želju da investira u izgradnju stambenog bloka u Jajincima. Parcela na kojoj će se prostirati ovaj kvart ograđena je pre nekoliko dana, a radnici uveliko rade na glačanju terena za gradnju, tako da bi uskoro trebalo da počne i izgradnja prvih temelja.

Aleksandar Savić, predsednik Opštine Voždovac potvrdio je za Novosti da je započela realizacija velikog projekta izgradnje naselja rezidencijalnog tipa.

Idejni projekat radio je Mašinoprojekt, a ovo naselje sastojaće se od stambenih zgrada i rezidencijalnih objekata u nizu. Planom su predviđeni i veliki parkovi, koje će se nalaziti u međublokovskom prostoru, dok će vile biti izdvojene zelenom oazom i fontanom ispred kompleksa. Takođe, predviđen je i poslovni kvart koji će imati svoj trg.

Izvor: Novosti

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar