KAKO RAZLIKOVATI SIMPTOME PREHLADE I KORONE?

0

KAKO RAZLIKOVATI SIMPTOME PREHLADE I KORONE – Visoke letnje temperature, klima uređaji, hladni napici, ulazak u rashlađene prostorije sa letnje vreline i obrnuto – sve ove stavke mogu dovesti do letnjih prehlada, naravno tu su i alergije, a pri prvim simptomima građani su zabrinuti da li je u pitanju korona virus ili ipak samo prehlada.

Prema rečima lekara, trenutno je povećan broj pacijenata koji se žale na respiratorne infekcije, koje nisu izazvane korona virusom. Dodaje se da je u tom slučaju veoma važno izvršiti preciznu trijažu ovakvih pacijenata kako ne bi došlo do mešanja virusa i obične prehlade, prenosi Blic.

Dr Stojanović, iz Doma zdravlja Dr Milutin Ivković na Paliluli, navodi da su simptomi covid 19 povišena temperatura koja traje duže od tri dana, zatim grebuckanje u grlu, otežano disanje i gubitak čula mirisa i ukusa. Kod nekih pacijenata, javlja se i mučnina u stomaku, malaksalost, a ponekad i dijareja. Što se tiče prehlade, kod nje ovi simptomi nisu prisutni.

Dodaje se da je jedan od najvažnijih simptoma za detekciju virusa, gubitak čula mirisa i ukusa, kao i da je većina mladih, u ovom drugom piku epidemije, imala ove simptome.

KOLIKO DUGO SU KAPLJICE VIRUSA U VAZDUHU ZARAZNE?
KAPACITETI POPUNJENI – OTVARA SE NOVA KOVID BOLNICA U BEOGRADU
KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE

Izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar