KADA ISTIČE MORATORIJUM I KADA PONOVO KREĆE OTPLATA KREDITA?

1

KADA ISTIČE MORATORIJUM – Sa početkom vanrednog stanja zbog epidemije i pandemije, banke su svojim klijentima odobrile tromesečni moratorijum koji ističe poslednjeg dana juna, a svi kojima rate dospevaju nakon toga moraće da nastave sa plaćanjem istih. Oni kojima banka nije naplatila ratu na kraju marta, moraće junsku platiti 30. ovog meseca.

Oko 92 odsto klijenata banaka u Srbiji prihvatilo je moratorijum, a iako su mnogi smatrali da će već od 1. juna morati da plaćaju rate, oslobađanje od ove obaveze traje i tokom ovog meseca. Baš iz ovog razloga, pojedine banke su počele sa slanjem SMS prouka u kojima obaveštavaju klijente da ni ovog meseca ne moraju da plaćaju ratu.

Tačan datum kada će vam stići naplata obaveza, zavisi od same rate, tj. datuma kada vam je ista inače stizala na naplatu. Ako vam je prva obuhvaćena moratorijumom dospevala na naplatu 25. marta, druga je bila planirana za 25. april, a treća za 25. maj, pa je posle istekao zastoj u otplati i 25. juna biće naplaćena redovna rata kredita.

Podsetimo, banke su tokom moratorijuma zaračunavale kamatu, a ovaj iznos biće raspoređen ravnomerno na sve preostale rate. Klijenti će o ovom iznosu biti posebno obavešteni.

KADA JE ISPLATA DRUGOG MINIMALCA?

Izvor: Biznis Telegraf, Republika

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Pingback: KADA ISTIČE MORATORIJUM I KADA  KREĆE OTPLATA KREDITA?

Ostavite komentar