ISTIČE ROK ZA ODBIJANJE MORATORIJUMA – ŠTA JE VAŽNO ZNATI?

0

ROK ZA ODBIJANJE MORATORIJUMA – Danas 10. avgusta ističe rok za sve one koji ne žele da koriste drugi moratorijum, odnosno zastoj otplate kredita. Podsetimo, moratorijum se odnosi na kredite i sve kreditne proizvode uključujući dozvoljene minuse i kreditne kartice.

Klijenti banaka sami biraju da li žele da zaustave plaćanje obaveza prema banci ili žele da nastave sa redovnim plaćanjem. Ukoliko odaberete da iskoristite moratorijum, ne morate se javljati banci. Nakon isteka dva meseca, banka je dužna da pošalje novi plan otplate kredita. Redovna kamata koja je nastala tokom ova dva meseca, ravnomerno se raspoređuje na ostatak vremenskog trajanja kredita, a isti se produžava za 60 dana.

Kada vam stigne novi plan otplate, imate sedam dana da na njega odgovorite. Ukoliko ne odgovorite, smatraće se da prihvatate novi način plaćanja.

Korisnicima kredita na raspolaganju su i dodatne dve opcije – da platite obe rate odjednom i da platite samo kamatu, a da se rate raspoređuju.

Što se tiče penzionera, najsigurniji odnosno najbezbedniji način za odbijanje moratorijuma jeste pozivanje kol centra banke i izražavanja svoje želje.

ISTIČE ROK ZA POSLODAVCE ZA PLAN PRIMENE MERA, NAJAVLJENA KONTROLA

Izvor: RTS, B92

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar