IPAK MOGUĆE UVOĐENJE VANREDNOG STANJA?

2

UVOĐENJE VANREDNOG STANJA? – Prema rečima dr Predraga Kona, koji je ovog jutra gostovao na TV Prva, ipak postoji mogućnost uvođenja vanrednih mera i to ako se nastavi tendencija rasta broja zaraženih u našoj zemlji. I dalje ostaje pitanje hoće li biti vanrednog stanja ili vanrednih mera, kao i da se on nada da neće biti potrebe za tim.

Kon je naveo da će situacija biti posebno loša ukoliko bude bio jedan oboleli na 1.000 stanovnika, kao i da je stanje u Beogradu sada lošije nego što je bilo u aprilu. Trenutno stanje je najverovatnije posledica slavlja i proslavlja, dodao je, kao i da su to u pitanju mesta super prenošenja virusa, odnosno da se tu stvaraju superprenosioci.

PONOVO NOVE MERE – VLADA DANAS ILI SUTRA DONOSI ODLUKU, ŠTA SE MENJA?

Podsetio je na obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao što su tržni centri, gradski prevoz… Dodao je da čekanje testa od četiri do pet dana otežava praćenje situacije, kao i da prenošenje virusa zavisi i od toga koliko je kontakt bio blizak, kao i da ne mora nužno da se zarazite ukoliko ste bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

Na kraju, naveo je da smatra da su bazeni mesta visokog rizika i dodao da će biti izazovno i nepredvidivo kada ponovo dođe sezona gripa.

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE

Izvor: TV Prva

POGLEDAJ JOŠ: INFO


Podelite ovo sa prijateljima

2 коментара

  1. Ostavka! Hitno! Prevarili ste nas i lagali! Narodu se povraca od vas, a vi se i dalje drzite vase pozicije.. Zar vas nimalo nije sramota doktore??

    • ''LAŽ NAD LAŽIMA'' on

      @OLJA Izgleda da ih nije sramota ni da nas lažu i varaju sa takozvanom “ KORONOM“Koja po meni uopšte i ne postoji, a to što ljudi umiru nije od toga, vec od vakcinacija i čipovanja koje sprovode. Koriste nas i testiraju na nama sve i svašta ko da smo zamorčići. Užas Srbijo našta ste spali…

Ostavite komentar